Am adus împreună susținători de impact în cadrul evenimentului “Parteneri în reducerea risipei alimentare”.
“Ziua Mondială a Alimentației”, 16 octombrie, a fost celebrată în avans de echipa Băncii Pentru Alimente Cluj la Turda, împreună cu partenerii săi.
Miercuri, 12 Octombrie 2022 a adus împreună, la Pensiunea Salina Gymnasium din Turda, întregul ecosistem de reducere a risipei de hrană al Băncii Pentru Alimente Cluj: parteneri finanțatori, companii donatoare de produse, autoritati locale, organizații partenere cu programe sociale, parteneri educaționali și susținători.
Subiectele abordate au fost: puterea sinergiei dintre toți actorii implicați în reducerea risipei de hrană, strategia națională pentru economie circulară și impactul social de la nivelul comunităților defavorizate.
Evenimentul a creat un mediu de socializare între partenerii cheie ai reducerii risipei alimentare și a facilitat crearea mai multor oportunități de dezvoltare, propagarea impactului creat în acțiuni viitoare și gestionarea eficientă a eventualelor situații de criză.
Au vorbit în cadrul evenimentului:
- Claudia Ivan - Sustainability Manager PENNY România
- Dan Dehenes - Director Logistica la Platforma Turda a Kaufland România
- Alin Roman - Coordonator Aprovizionare Albalact
- Andreea Koronios - președinte ROA Cluj
- Dan Clinci și Loredana Bîrgovan de la Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”
- Daniela Constantinescu - Resident SES
- Daniel Crăciun - Asociaţia Charity and Humanitarian Support
- Floriana Prahoveanu - Asociația Pro Assisto Câmpia Turzii
- Leonardo Mihai Marincean - AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială
Prezenți au mai fost și reprezentanți ai Primăriei Turda, DAS, DSV dar și colegi din Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Surpriza a fost prezența online din partea:
- Cristina Hanganu -Head of Communications & CSR Lidl Romania
- Alina Trufaș - Sustainability Manager METRO Romania
- Alice Papa - Sustainability Manager MEGA IMAGE
Centrul Gastronomic Turda a pregătit bunătăți gătite din alimentele salvate de la risipă și Crama La Salina o degustarea de vin. Evenimentul a fost complementat de momente artistice din partea Beatrice Simioana și Ștefania Petric.
“E esențial să respectăm hrana și resursele planetei, ca să avem grijă de viitorul pe care îl lăsăm generației următoare. Fiecare dintre noi putem acționa mai sustenabil și mai responsabil, pentru o lume în care copiii să nu mai meargă la culcare cu stomacul gol și mâncarea să nu mai fie risipită.” - Gabriela Vereș, Vicepreședinte Banca pentru Alimente Cluj.