Banca Pentru Alimente Cluj
DONEAZĂ!

BLOG

Bun venit pe pagina noastră de blog!
Start înscrierilor de voluntari pentru Colecta de Alimente, ediția de Paște. Până în 31 martie poți să te înscrii și să ajuți oamenii în nevoie

Banca Regională pentru Alimente Cluj a dat start unei noi campanii de recrutare a voluntarilor. Până în ultima zi a lunii martie, cei care vor să se implice direct în reducerea risipei alimentare și în hrănirea persoanelor aflate în nevoie au ocazia să devină ajutoare de nădejde în cadrul Colectei Naționale de Alimente de Paște.

Cum e să lucrezi la Banca Regională pentru Alimente Cluj. 10 oameni reușesc să gestioneze 1.500 tone de produse pe an

Echipa Băncii Regionale pentru Alimente Cluj e compusă din 10 persoane: unele sunt angajate cu carte de muncă, altele au rol de consultant sau colaborator permanent. Împreună reușesc să gestioneze o cantitate extrem de mare de alimente, în timp record și să creeze conexiuni care duc la reducerea risipei alimentare și la hrănirea a mii de oameni care trec prin dificultăți.

Organizații non-profit și poveștile lor - Mănăstirea Oașa

Ce se întâmplă cu alimentele în surplus după ce părăsesc depozitul Banca pentru Alimente? Mănăstirea Oașa e un loc special, unde nu doar credința, ci comunitatea joacă un rol esențial. Am stat la discuții cu părintele Iacob Tudorache, de la mănăstire, și ne-am ales cu lecții de viață.

Peste 1.400 tone de alimente au fost colectate în 2024

1.483 de tone de produse alimentare au fost donate anul trecut în cele 4 județe deservite de Banca Regională pentru Alimente Cluj. E vorba despre Sibiu, Bistrița-Năsăud, Cluj și Alba. Alimentele au ajuns la 117 asociații neguvernamentale care le-au distribuit spre beneficiarii lor.

Fii parte dintr-o mișcare prin care aduci hrană celor aflați în dificultate. Înscrie-te ca voluntar la Colecta Națională de Alimente de Crăciun

Banca pentru Alimente dă startul recrutării voluntarilor pentru Colecta Națională de Alimente de Crăciun, care va avea loc în magazine din toată țara în perioada 13-15 decembrie 2024.

Tradiții din bucătăria bunicii pentru reducerea risipei alimentare. Ce poți face toamna aceasta ca să economisești mai mult și să arunci mai puțin

Toamna e anotimpul în care bunicii noștri obișnuiau să-și pregătească intens cămara pentru anotimpul rece. Banca pentru Alimente Cluj a adunat o parte din aceste obiceiuri și vă încurajează să le puneți în practică, pentru reducerea risipei alimentare.

Organizații non-profit și poveștile lor - Centrul Emaus (Asociația Preot Iosif Trifa)

Ce se întâmplă cu alimentele în surplus după ce părăsesc depozitul Banca pentru Alimente? Centrul Emaus răspunde unei necesități urgente – cazarea gratuită pentru pacienții oncologici veniți din toată țara pentru tratamente. Aceștia le duc și alimente ca ajutor.

De la RISIPĂ la DELICII: Concurs creativ de gătit cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Risipei Alimentare

Evenimentul „De la risipă la delicii” va avea loc în 10 octombrie la Turda, județul Cluj și va cuprinde un concurs de gătit cu alimente salvate de la risipă.

Organizații non-profit și poveștile lor -  Asociația Laleaua Pestriță de Grindeni

Ce se întâmplă cu alimentele în surplus după ce părăsesc depozitul Banca pentru Alimente? Asociatia Laleaua Pestrita de Grindeni ajută și hrănește persoanele în nevoie din comuna Chețani, promovând în același timp un sat pitoresc cu un potențial turistic neexploatat.

Ateliere de combatere a risipei alimentare în companii. Cum pot firmele să-și ajute angajații să fie conștienți de risipă și să o reducă

Companiile și instituțiile publice au ocazia să găzduiască în perioada următoare ateliere dedicate reducerii risipei alimentare. Banca Regională pentru Alimente Cluj organizează astfel de întâlniri în care angajații și managerii din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba află metode practice prin care fiecare persoană poate economisi bani și reduce risipa alimentară.

Banca Pentru Alimente Cluj
Este un proiect național social-caritabil prin care preluăm de la donatori surplusul de produse alimentare și nealimentare, aflate în termen și bune pentru consum și le distribuim gratuit către organizații neguvernamentale ce gestionează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.
© 2020 Federatia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Designed with love by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram