Banca Pentru Alimente Cluj
DONEAZĂ!

mai 31, 2024

Organizații non profit și poveștile lor -  Asociația pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania (APAH)

Ce se întâmplă cu alimentele în surplus după ce părăsesc depozitul Banca pentru Alimente? 

Împărtășim cu voi răspunsul la această întrebare. Cu poftă de discuții am plecat în vizită la organizații non-profit care distribuie alimentele către beneficiarii finali - persoanele aflate în nevoie. Vom explora împreună povești uimitoare și vom înțelege mai bine importanța donării de alimente și a distribuirii lor către cei care au nevoie de ele.

Atunci când intri într-un ONG și te prinde acest microb, nu mai scapi”, spune cu pasiune Cătălina Mărginean, directorul executiv al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania (APAH). În cei 13 ani de activitate, Cătălina a descoperit adevăratul sens al împlinirii personale prin binele pe care îl face. „Binele pe care-l faci se întoarce la tine, este un cerc care nu se termină.

Despre Asociația pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania (APAH)

Înființată în 2010, APAH Transilvania s-a dedicat sănătății hepatice, realizând mediere medicală sau campanii educaționale, promovând un stil de viață sănătos și oferind sprijin medical și emoțional pacienților hepatici. Asociația activează atât în comunitatea turdeană, cât și în zonele limitrofe rurale, aducând beneficii reale oamenilor care au nevoie de ajutor.

Screeningul populatiei în general este un obiectiv pe care asociația l-a avut de la înființare. Un pacient informat este un pacient puternic. „Este important să depistăm o persoană infectată în stadiu incipient, când șansele de vindecare sunt mult mai mari”, explică Cătălina.

O Echipă devotată
De-a lungul anilor, numeroși oameni au contribuit la succesul APAH. Echipa de asistenți medicali, în special, a avut un rol crucial în campaniile de testare. În 2019, asociația a organizat testări lunare, iar după fiecare campanie, mergeau împreună la masă, consolidând astfel legăturile și spiritul de echipă. Una dintre asistentele voluntare a mărturisit recent că în astfel de campanii ea își găsea refugiul: „Mi-e dor de campaniile de testare pe care le-am făcut cu APAH pentru că acolo mă simțeam foarte împlinită și mă încărcam foarte tare.

Parteneriatul cu Banca pentru Alimente Cluj

Colaborarea între APAH și Banca pentru Alimente Cluj a început într-un moment de urgență, când a fost nevoie de mai multe asociații pentru a distribui o cantitate considerabilă de produse ajunse atunci la depozitul banca pentru alimente: un tir de lapte școlar iar la scurt timp după, un tir de ciuperci.

De atunci, această colaborare a devenit una foarte importantă pentru APAH. „Este un plus pe care noi putem să-l aducem beneficiarilor noștri,” spune Cătălina. Pacienții hepatici au constant cheltuieli cu tratamentul și investigațiile, iar ajutorul primit prin intermediul Banca pentru Alimente Cluj este esențial pentru ei.

Prin ceea ce voi faceți și produsele pe care le distribuiți, noi la APAH reușim să aducem un plus beneficiarilor noștri. Dacă voi nu ați mai exista, noi nu am mai putea oferi acest lucru și s-ar simți până la cel mai mic membru al asociației.

Urmăriți interviul video cu Cătălina Mărginean pentru a afla care este procesul de distribuire a alimentelor la depozitul Banca Pentru Alimente și ce schimbări au apărut de-a lungul anilor.  

Descoperă cum poți contribui la misiunea APAH și cum poți sprijini pacienții cu afecțiuni hepatice din Transilvania pe https://apahtransilvania.ro

Reprezinți o organizație non-profit și ai în grijă persoane în nevoie din județul Cluj, Sibiu, Alba sau Bistrița-Năsăud? Dorești să primești alimente bune de consum pentru ei? Contactează-ne completând formularul de aici.


În continuare, oricine dorește să se implice poate face o donație lunară de 2 euro pe lună, prin trimiterea unui SMS cu textul HRANA la numărul 8845. Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la astfel de ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Banca Pentru Alimente Cluj
Este un proiect național social-caritabil prin care preluăm de la donatori surplusul de produse alimentare și nealimentare, aflate în termen și bune pentru consum și le distribuim gratuit către organizații neguvernamentale ce gestionează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.
© 2020 Federatia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Designed with love by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram