Banca Pentru Alimente Cluj
DONEAZĂ!

septembrie 25, 2023

Banca Pentru Alimente Cluj sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare la Turda!

Banca Pentru Alimente Cluj, organizația ce colectează surplusul de alimente de la agenți economici și le distribuie asociațiilor ce au în grijă persoane defavorizate, se pregătește să sărbătorească Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare! 

Miercuri, 27 Septembrie, începând cu ora 16:00, la Restaurantul din Vie al Cramei La Salina se va desfășura: 

Concurs de Gătit: Echipe conduse de chef-ul bucătar al Cramei La Salina - Dan Laurențiu Alexandru - își vor testa creativitatea în provocarea de a găti cu produse salvate de la risipă. Echipele vor fi formate din reprezentanți ai companiilor care donează alimente în surplus și ai asociaților care primesc și distribuie aceste produse celor în nevoie. Un spectacol culinar ce ne va arăta cum putem transforma risipa în bucate deosebite.

Quiz-ul Risipei Alimentare: Întrebări interactive și de impact ce vor educa publicul asupra importanței reducerii risipei alimentare dar nu numai.

Bune practici: Crearea unui mediu prietenos și deschis pentru ca participanții să poată schimba idei și să se conecteze cu pioni importanți și implicați în procesul de reducere a risipei alimentare din România. De asemenea, va fi acordat și un moment al “Roadelor Faptelor Bune” unde membrii ai organizațiilor non-profit ce distribuie aceste alimente donate la Banca Pentru Alimente Cluj vor discuta deschis despre experiența lor cu acest proces de reducere a risipei. 

Degustare de Vin pe acorduri de vioară: O experiență relaxantă în care se vor degusta vinuri de la partenerii Crama La Salina, pe acorduri de vioară create de Horațiu Marian, aducând un strop de eleganță evenimentului.

Banca pentru Alimente își propune să inspire și să mobilizeze comunitatea în lupta împotriva risipei alimentare, iar acest eveniment va fi o ocazie perfectă pentru a face acest lucru.

Dacă doriți să participați la evenimentul organizat de aceștia și sunteți curioși cum se poate transforma pe loc risipa în resurse, Banca Pentru Alimente Cluj vă invită să participați trimițând un mesaj la adresa cluj@bancapentrualimente.ro cu subiectul “Participare eveniment 27 Septembrie”. 

Banca Pentru Alimente Cluj
Este un proiect național social-caritabil prin care preluăm de la donatori surplusul de produse alimentare și nealimentare, aflate în termen și bune pentru consum și le distribuim gratuit către organizații neguvernamentale ce gestionează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.
© 2020 Federatia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Designed with love by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram