Banca Pentru Alimente Cluj
DONEAZĂ!

octombrie 24, 2022

Angajatii Friesland Campina în acțiune de voluntariat la Banca Pentru Alimente Cluj

Ce se întâmplă atunci când o companie vrea să ofere angajaților activități în afara orelor normale de muncă? Sună la Banca Pentru Alimente!

Friesland Campina Napolact Banca Pentru Alimente Cluj

Friesland Campina este un partener al Băncii pentru Alimente Cluj de peste 2 ani. Au donat și donează în continuare alimente în surplus băncii, în anul 2022 compania donând 196 tone de produse pentru cei în nevoie.

Așadar, a avut mare sens atunci când am fost abordați de aceștia pentru o acțiune de voluntariat cu angajații lor. Aceasta e povestea în care donatorii au întâlnit beneficiarii finali ai produselor donate.

Vineri, 6 Octombrie 2022 

Ziua a început dis-de-dimineață când am pornit spre depozitul Friesland de la Târgu-Mureș unde 10 angajați voluntari ne așteptau cu mult entuziasm pentru ziua care urma să se desfășoare.

Am încărcat în dubița băncii, cu ajutorul lor, doi paleți cu alimente Friesland (529,4 kg de Dots, iaurturi, smântână de gătit și kefir) și am pornit spre Valchid (comuna Hoghilag), o fost așezare săsească din județul Sibiu unde urma să întâlnim o comunitate restrânsă într-un cadru pitoresc.

Asociația Feed and Change este o veche colaboratoare a Băncii Pentru Alimente Cluj. “Lucrăm cu Banca Pentru Alimente Cluj de 2 ani de zile. Ne bucurăm de sprijinul și ajutorul lor și că au venit astăzi să fie voluntari cu noi.”, spune Ion Dorin, președintele asociației, în video-ul live făcut de pe pagina lui din timpul acțiunii. Acesta ne-a întâmpinat ca o gazdă bună cu cafeaua pregătită și o poveste - povestea locului și a ceea ce fac ei acolo.

Zilnic, aproximativ 100 de copii școlari vin și așteaptă în fața asociației unde știu că își primesc prânzul cu condiția să meargă la școală. În timp ce descărcam împreună, în curte, dubița băncii, la poartă au început să apară primii școlari curioși. “Cine sunteți voi?” am fost întrebați de cel mai îndrăzneț. Cu zâmbetul pe buze voluntarii Friesland au povestit cu ei și le-au oferit iaurturi și dulciuri copiilor care stăteau cuminți la rând. Le-au transmis apoi că la ora 13 sunt așteptați la masa de prânz.

Membrii Feed and Change împreună cu echipa noastră și cu voluntarii Friesland am pus mână la mână pentru a pregăti porțiile de mâncare în bucătărie și a le pune în caserole pentru cei mici. 

Cu acțiunea propriu-zisă pe final, am pornit într-un scurt tur al zonei. Am vizitat Școala Valchid, prima școală SMART dintr-o comunitate vulnerabilă din România. Proaspăt inaugurată, școala e făcută de Asociația Feed and Change pe fonduri europene. Aceștia au construit și câteva căsuțe pentru copii unde își pot desfășura diverse activități. 

Finalul unei zile pline

Pe final, toți cei implicați și-au exprimat bucuria că au avut această oportunitate de colaborare. Angajații unei companii donatoare a avut șansa de a vedea și de a înțelege ce se întâmplă cu marfa în surplus donată unei bănci pentru alimente, câtă nevoie este ca aceste produse să fie valorificate în acest mod și câtă bucurie aduc unor copii și familii.

Putem spune că ne-am simțit ca o echipă unită, noi în echipa băncii, angajații Friesland și cei de la Asociația Feed and Change. Am împărtășit aceste momente ca un tot unitar, am făcut lucruri frumoase împreună și știm cu siguranță că ne-am petrecut ziua cu sens. 

A fost o experiență pe care ne dorim să o vedem repetată cât mai curând și cu alte organizații partenere și parteneri donatori.” spune Codruța Vidrascu, membră a echipei Băncii Pentru Alimente Cluj.

Dacă sunteți interesați de o acțiune de voluntariat în compania dumneavoastră sau doriți pur și simplu să susțineți activitatea Băncii Pentru Alimente Cluj, ne puteți contacta aici.

Banca Pentru Alimente Cluj
© 2020 Federatia Băncilor pentru Alimente din România - FBAR.
Designed with love by
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram